Meerdere telefoons met 1 zakelijk nummer op Whatsapp

Met 1 telefoonnummer op meerdere mobiele telefoons kan jij samen met jouw team alle klantvragen snel beantwoorden. Je kan afspraken maken wie wanneer de vragen oppakt. Super handig en efficient. Is dit moeilijk  te organiseren? Helemaal niet. Bijgaand een kort stappenplan voor het installeren van jouw 2e Nummer op meerdere telefoons.

Whatsapp geeft wel een maximaal aantal van 4 aan, hou daar rekening mee.

Hoe krijg je WhatsApp op meerdere telefoons?

 • Volg deze stappen om WhatsApp op een andere telefoon te laten werken, naast je hoofdtelefoon, zodat je WhatsApp-chats tussen twee telefoons kunnen werken.
 • Download WhatsApp op je nieuwe telefoon (of de tweede telefoon waarop je het wilt gebruiken).
 • Keur meldingen en andere gevraagde toestemmingen goed.
 • Op het scherm waar om je nummer wordt gevraagd, tik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
 • Tik op "Een apparaat koppelen" om een QR-code te genereren.
 • Open WhatsApp op je primaire telefoon
 • Tik op Instellingen in de rechterbenedenhoek
 • Tik op Gekoppelde apparaten
 • Tik op "Een apparaat koppelen" en gebruik de camera om de QR-code op je nieuwe apparaat te scannen.

Je bent klaar, nu komen alle Whatsapp's binnen op dit nummer en kan je alles zien en doen vanuit meerdere telefoons! Super handig

Veel gestelde vragen

Een Whatsapp Business is een app die hetzelfde werkt als de gewone Whatsapp met extra functies. Als je de Whatsapp Business app download kan je hem gebruiken, maar je hebt een ander nummer nodig. Dat nummer kunnen wij voor je regelen.  Zie het als een tweede emailbox. Je hebt dan een Whatsapp app en een Whatsapp Business app op je telefoon voor andere communicatie.

Ja, bij het afsluiten van onze dienst kan je (tegen meerprijs) kiezen voor een zakelijk 085 nummer als 2e nummer. 

In onze abonnementen zit standaard een automatisch gegenereerd netnummer. Wil je liever een zakelijk 085 nummer of eigen gekozen netnummer? Dit kan tegen een geringe meerprijs gekozen worden. Let op dat wij geen 06 nummers uitgeven.

Het activeren van een 2e nummer is heel eenvoudig. Wij laten in onze uitleg video zien welke stappen je dient te doorlopen. 

Nee hoor, het is heel eenvoudig. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen.

 • Vraag een tweede nummer aan
 • Download Whatsapp Business
 • Zet het nummer daarin
 • Wacht op de verificatiecode
 • Vertel jouw contacten dat je een nieuw nummer hebt
 • Alles gescheiden
 • Rust

Mocht er iets niet lukken? Neem gerust contact met ons op.

Nee, je krijgt bij ons geen tweede simkaart maar een telefoonnummer. Dit telefoonnummer is jouw tweede nummer en kan je installeren via Whatsapp Business.

Nee hoor, je kan bij ons een tweede nummer bestellen voor 1 maand of 1 jaar. Jij kiest zelf je flexibiliteit. Wel hebben we een maand opzegtermijn. Indien je opzegt komt jouw nummer te vervallen.  waarna jouw nummer Doe dit altijd voor het ingaan van de nieuwe periode, je betaalt dan nog 1 keer voor de aankomende maand. 

Nee hoor je kan het nummer ook gebruiken voor bijvoorbeeld Telegram, Signal, Uber etc.

Dit nummer is geschikt voor apps. Je kan er mee bellen via die apps. Dus bellen via Whatsapp Business is mogelijk. In jouw account zijn mogelijkheden om het nummer te laten doorschakelen naar bijvoorbeeld jouw mobiele nummer of het instellen van een voicemail bericht.

Veel mensen vinden het fijn als ze niet hun zakelijke vragen en apps binnen krijgen in hun gewone whatsapp. Door het te scheiden hou je overzicht, maar je kan het ook even 'uitzetten'.

Voor wie niet ;). Er zijn heel veel mensen die er baat bij hebben. We noemen er een paar. Fysiotherapeuten die kunnen appen met hun klanten voor een afspraak via een ander nummer. Maar dit geldt natuurlijk ook voor makelaars, kappers, restaurants, advocaten, personal trainers, etc. etc. Behoudt het overzicht in je communicatie. Bekijk wie wij helpen met een 2e nummer én waarmee!

Nee dat is niet mogelijk.

Deze kan je gewoon gratis downloaden in de Apple Store of de Google Play store.

Ja het is zeker veilig. Whatsapp Business is net als Whatsapp encrypted.

WhatsApp Business kan op maximaal 4 apparaten. Dit doe je door de apparaten te koppelen met een QR Code.  Hiervoor dien je op WhatsApp business naar de opties te gaan (drie puntjes rechts bovenin). Vervolgens kies je voor gekoppelde apparaten. Hier kan je de beta voor meerdere apparaten aanzetten en kan je naast de smartphone tot 4 apparaten koppelen aan het 2e nummer. Meer informatie hierover kan je vinden op deze pagina.

Als iemand dit nummer belt krijgt hij een Voice mail te horen.

De voicemail zegt: 'dit is een Whatsapp nummer, u kunt het nummer bellen via Whatsapp of een Whatsapp sturen'.


Indien je een ander voicemail bericht wilt laten horen dan kan dit ook. Als je dit nummer echt alleen voor Whatsapp wilt gebruiken, dan kunnen we bijvoorbeeld de volgende voicemail instellen: 'dit is een Whatsapp nummer, u kunt alleen een bericht sturen via Whatsapp'. Natuurlijk kunnen we Whatsapp ook wijzigen in Signal of Telegram.

Indien je een Whatsupp Business telefoonnummer aanvraagt dan krijg je van ons een telefoonnummer toegewezen. Dit zijn geen mobiele telefoonnummers (geen 06 dus). Je krijgt een netnummer. Dit kan bijvoorbeeld een 040- nummer zijn of een ander netnummer. Heb je specifieke wensen laat ons dat dan weten via klantenservice@2e-nummer.nl, dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Alle facturen kan je vinden in 'jouw account'. Bij het aanmelden heb je inloggegevens ontvangen om in te loggen. Ga naar www.2e-nummer.nl en klik rechtboven op het icoon. Hier vind je al jouw facturen.

2e Nummer is onderdeel van het bedrijf Whatsuppp BV. Je betaalt dus aan dit bedrijf.

Tweede nummer is een abonnement voor een maand of jaar. Je kan het abonnement op elk moment opzeggen met inachtnam van een maand opzegtermijn. Lukken dingen niet? Laat ons dat dan weten, we helpen je graag.

Het opzeggen van jouw abonnement kan in jouw eigen account. Mocht je meerdere producten hebben, let dan op dat je al deze producten afzonderlijk opzegt. Ga naar de website www.2enummer.nl - klik op het icoon - bij elke dienst kan je helemaal rechts op het rode kruis klikken om de dienst(en) op te zeggen. Liever een filmpje? Kijk dan hier naar de video.

Wij zijn druk met de ontwikkeling van onze diensten. Zo zijn wij het technisch mogelijk aan het maken om een voicemail of welkomstboodschap te activeren. Zodra dit mogelijk is zullen wij onze klanten informeren en de website updaten.

Wil jij wel gebeld worden op je 2e nummer? Wij zijn onze dienst aan het uitbreiden zodat een professionele telefoondienst jouw telefoon aanneemt. Daarna kan jij op jouw eigen tijd terugbellen. Uiteraard kan de klant je wel bellen via WhatsApp.

Wij sturen een verificatie SMS naar jouw mobiele nummer voor de veiligheid van jouw gegevens en die van ons. Na het activeren ervan kan je door met jouw tweede nummer.

Dit kan heel eenvoudig in jouw eigen account. Log in en bestel een extra nummer.

Helaas dat is op dit moment (nog) niet mogelijk.

Nee helaas, dat is niet mogelijk. Je kan alleen een netnummer krijgen. Dit is een random netnummer, een 085 nummer of een netnummer naar keuze.

Iemand kan je dit nummer bellen via Whatsapp, dan gaat jouw Whatsapp Business app gewoon 'af' en kan je opnemen. Als men het nummer belt vanaf een gewoon telefoonnummer dan krijgen ze geen verbinding. Wij hebben hier een aantal oplossingen voor.


 • Een geautomatiseerde voicemail met het bericht 'Goedendag u belt naar een Whatsapp nummber. U kunt alleen naar dit nummer berichten sturen'.
 • Een persoonlijke voicemail. U kunt zelf een bericht inspreken en naar ons toe sturen.
 • Een persoonlijke voicemail en de mogelijkheid voor het achterlaten van een voicemail bericht. Dit sturen wij per email (wav file) naar u toe.
 • Ook kunnen we het nummer door laten schakelen naar een mobiel nummer.

Deze diensten kunt u in uw account activeren.


Alleen bij Whatsapp Business is het aanzetten van een automatisch bericht mogelijk.  Ga naar 'bedrijfstools' en klik op afwezigheidsbericht of begroeting. Hier kan je de tekst aanpassen en krijgen jouw klanten of contacten een automatisch bericht als ze jou een appje sturen.

Jazeker, het is zelfs zo dat je een catalogus kan aanmaken met Whatsapp Business. Met deze catalogus kan je producten en diensten naar klanten sturen. Super handig. Meer weten? Kijk dan op deze pagina.

Whatsapp is heel streng in zijn Handelsbeleid en het kan zijn dat het nummer eerder hiervoor is geblokkeerd. Wij weten dit niet maar kunnen dit wel ontblokken. Dat duurt alleen even.


Indien dit voorvalt laat het ons weten en wij zorgen voor een passende oplossing.


Meer weten over het Handelsbeleid van Whatsapp Business? Klik hier.

Op het moment dat iemand het nummer dat u gebruikt voor WhatsappBusiness belt dan denkt ons syteem dat u het nummer (opnieuw) wilt installeren. Degene die uw nummer belt hoort alleen de telefoon overgaan. 


U kunt hier drie dingen tegen doen

-Negeer de emails.

-Zet een melding aan via uw account. Degene die u probeert te bellen zal dan een bandje krijgen met de tekst dat ze dit nummer alleen kunnen benaderen via Whatsapp.

-Schakel dit nummer door naar uw mobiel. Dan zal degene die uw belt binnen komen op het doorgegeven mobiele nummer.

Je kan bij ons een nummer aanschaffen en het uitproberen. Lukt het niet dan kunnen wij jou helpen? Ben je niet tevreden dan kan je het nummer weer opzeggen via jouw account. Let wel op. We houden een maand opzegtermijn aan. Heb je echt enorme problemen met de installatie en het lukt allemaal niet dan lossen wij dit natuurlijk op een correcte manier met jou op!

Ja, dat kan. Ga naar instellingen en koppel de telefoons aan elk.aar.


Mocht er iets mis gaan met de automatische betaling dan sturen wij een e-mail en een SMS met een betaallink. Let op! Als je niet alsnog betaalt dan raak je je nummer kwijt en kan het door een ander in gebruik genomen worden.

Sommige mensen hebben aangezet dat onbekende nummers  niet gebeld mogen worden. Als je dat aan hebt staan dan kan je niet gebeld worden. Wacht ook even een paar minuten. Het duurt soms 10 minuten voordat de code naar je doorgezet kan worden.

Er zijn veel extra mogelijkheden die Whatsapp Business heeft en de ' 'gewone' Whatsapp niet. Lees er meer over in ons blog.

Kunnen wij je helpen?
Accepteer je onze cookies?

We maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren en spam tegen te gaan. Accepteer onze cookies om volledig gebruik te kunnen maken van onze website.